vrijdag 9 november 2012

Eiwitglazuur (royal icing) maken

Eiwitglazuur (royal icing) maken

Hey allemaal! Vandaag laat ik jullie zien hoe ik altijd eiwitglazuur maak. Persoonlijk vind ik dit fijner dan suikerglazuur, omdat het sneller en beter hard wordt, waardoor de dingen die je gemaakt hebt niet uitlopen. Eiwitglazuur is ook super makkelijk te kleuren en je kunt het naar eigen smaak verdunnen. 

Dit recept is ongeveer voor 15 koekjes. Je kunt natuurlijk zelf het recept verdubbelen of halveren. 

Benodigdheden: 
500 g Gezeefde poedersuiker
2 Middelgrote eiwitten 
(evt. 1 tl citroensap)

1. Doe de gezeefde poedersuiker in een kom. 
2. Voeg de eiwitten en het citroensap toe.
3. Klop ong. 5 minuten met een mixer
4. Als je het glazuur wilt bewaren, doe het in een luchtdicht bakje in de koelkast. Daarna wel weer even kloppen. 
5. Kleur het glazuur naar eigen wens. 
6. Voeg water toe naar eigen wens. Pas op met teveel water. Decoreren gaat het makkelijkst met stijf glazuur. 

Veel succes! Heb je leuke decoraties gemaakt, stuur me een foto! 

Facebook: LoveForCakess

Twitter: @LoveForCakes

Mail: infoloveforcakes@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten