Cake variaties


Koffie-walnoten taart

Hey allemaal! Voor de verjaardag heb ik ook een koffie-walnoten taart gemaakt. Geïnspireerd uit het 5e deel van het magazine 'Taarten-decoreren'. Zoals jullie misschien wel weten ben ik erg fan van dit tijdschrift en schrijf ik er regelmatig een artikel over. Dit artikel gaat dus over de koffie-walnoten taart. Dat betekent niet dat ik heel het recept overneem en met jullie deel ;). Dat zou niet eerlijk zijn voor taarten-decorenen. Dus lees maar verder als je wilt weten wat ik wel schrijf. 

Als je niet van koffie houd moet je niet gelijk weg klikken. Met deze cake kan je namelijk veel variaties maken. Je kunt de cake een rijke koffie smaak geven, maar je kunt er ook voor zorgen dat mensen die niet van koffie houden het ook lusten. 

Het recept van de cake ga ik je niet geven, daarvoor moeten je taarten-decoreren maar lezen. Maar voor de koffie smaak ik de cake heb ik gebruik gemaakt van een potje 'Buisman classic aroma'. De cake heb ik door de helft gesneden en tussen de lagen cake heb ik botercreme gesmeerd. Gewoon een normale botercreme die je ook gebruikt voor een fondant cake of cupcakes. Ook hier heb ik de koffie aroma weer doorheen gedaan. Op de bovenkant heb ik de botercreme mooi afgewerkt en heb ik er walnoot overheen gestrooid. 





De cake moet een paar uur in de koelkast zodat de botercreme iets harder wordt. Let op dat als je de cake uit de koelkast haalt hem wel weer even op kamertemperatuur laat komen. De creme blijft namelijk wel redelijk hard. 

Als je het leuk vind kan je met toefjes botercreme of walnoten de bovenkant verder versieren. Ook een leuk idee is om er cupcakes van te maken. Of wat denk je van koffie-walnoten cake verkruimeld en verkneed met de botercreme om vervolgens er cakepops van te maken?! Zomaar wat ideeën en als jij er nog meer hebt mail ze dan naar mij. 

Om de cake een rijkere koffie smaak te geven kan je met warme koffie siroop werken, of wat dacht je van walnootlikeur? En onmisbaar bij deze cake is een heerlijk bakje koffie :).







Mail:  infoloveforcakes@gmail.com


Twitter: @loveforcakes


Facebook: loveforcakess

Bloglovin:           http://www.bloglovin.com/frame?blog=4315819&link=aHR0cDovL2xvdmVmb3JjYWtlc3MuYmxvZ3Nwb3Qubmwv






_________________________________________________________________________________


Kapsel bakken 


Hey allemaal, vandaag laat ik jullie weten hoe je een kapsel bakt. Ook wel een biscuit. Dit is een hele goede basis voor een marsepein cake of voor de cakejes van mijn vorige artikel. Succes ermee! 
Benodigdheden
- 5 eieren (ml)
- 150 g suiker
- 125 g bloem
- 25 g maïzena
- zakje vanillesuiker
- mespunt zout

Bakken op 180 graden. 

Plaats bakpapier op de bodem van de springvorm en smeer de binnenkant in met boter. Je kunt ook een bakspray gebruiken. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom en klop nu tot de suiker geheel is opgelost en er een dikke schuimige massa is ontstaan. Tip: hoe langer je klopt, hoe luchtiger de cake word en dat is de bedoeling!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bloem, maizena, en zout bij de geklopte eieren, schep het erin tot er geen bloem meer te zien is. Giet het deeg in de springvorm en doe het in de oven. Bak de cake ong. 30 min. Prik met een prikker in de cake en kijk of er deeg aan blijft plakken. Zo ja bak de cake nog iets langer. Zo nee, de cake is klaar! 

Mail naar infoloveforcakes@gmail.com

Follow on twitter. @LoveForCakes

Like on Facebook: loveforcakess






–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––




Hey allemaal vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik "suikerzoete cake puntjes" maak. Dit is geïnspireerd op een recept uit het tweede deel van het tijdschrift "Taarten decoreren". Geïnspireerd betekent niet nagemaakt dus ik heb mijn eigen ideeën gevolgd.

Ik begin met het bakken van een kapsel, ook wel een biscuit taart. Morgen komt er een artikel online over het maken van zo'n kapsel. Ik heb het in een ronde vorm gebakken, maar het is ook leuk om een vierkante cake te maken en dan blokjes te snijden.
















Ik heb de cake in puntjes gesneden, dan haal ik met een kwastje de kruimels van de cakejes. Vervolgens zet ik ze even in de koelkast om ze een beetje hard te laten worden. Ondertussen ga ik het glazuur maken. Hiervoor kan je eiwitglazuur gebruiken of, zoals ik dat doe, smeltsnoep. 















Ik gebruik een zakje groen smeltsnoep van de jumbo. Dit koop je voor 2,50 euro. Het smeltsnoep doe ik in een bakje en dat zet ik in een pan kookend water. LET OP: ER MAG GEEN WATER BIJKOMEN. Als er water bij komt gaat het klonten en krijg je het niet meer goed.














Als het smeltsnoep gesmolten is krijg een dik glazuur. Dit giet je over de cakejes.
















Helaas heb ik iets te lang gewacht, waardoor het glazuur al iets hard was en ik het niet mooi over kon gieten. Dus doe het snel.














Maak nu suiker- of eiwit glazuur. Ook hier plaats voor ik deze week nog een recept. Kleur het glazuur in de gewenste kleur. Ik heb roze en blauw gekozen.














Spuit nu met een klein spuit mondje figuurtjes. Ik heb hier nog niet zo veel ervaring mee en daarom ziet het er een beetje krom uit. Over het resultaat ben ik redelijk tevreden. De smaak was echt top! Maar het te harde glazuur en de kromme lijntjes zijn niet zo top. Nu weet ik waar ik op moet letten dus; volgende keer nog beter!

Heb je opmerkingen, tips of heb je zelf iets leuks gemaakt? Ik hoor het graag.

Mail naar infoloveforcakes@gmail.com

Follow on twitter. @LoveForCakes

Like on Facebook: loveforcakess

Geen opmerkingen:

Een reactie posten