Decoreren



Voedingskleurstoffen

Vandaag wil ik jullie mijn ervaringen en tips delen over voedingskleurstoffen. Dit zijn potjes kleurstoffen die je in onder andere glazuur, marsepein of fondant kunt doen. 

Je heb verschillende soorten voedingskleurstoffen. Je hebt natuurlijke, vloeibare, en vaste kleurstoffen. Je hebt er ook met een smaak erbij. 

Natuurlijke kleurstoffen zijn kleurstoffen gemaakt van natuurlijke producten, dit is gezonder. Verschil in gebruik is er niet. 

Vaste vloeistoffen zitten in een potje, je kunt het er gemakkelijk uithalen met een sate prikker. Een keer erin dopen is al voldoende om een bak met glazuur te vullen. Als je de kleur donkerder wil voeg je gewoon nog iets toe. 















Vloeibare kleurstoffen kun je uit het flesje knijpen. Houd hier altijd een koffie lepeltje onder zodat er niet gelijk te veel uitkomt. 

Bij het kleuren van marsepein of fondant voeg je iets meer kleurstof toe. Dan kneed je het heel goed door. Let op doe wel handschoentjes aan, want anders heb je dagen lang gekleurde handen. 



Kleurstoffen zijn er van veel verschillende merken. Je kunt ze kopen in een bakwinkel of op internet. Hierboven zie je er een paar. 
De onderste zijn van het merk " Icing colors". Die je onder andere hier kunt kopen: http://www.jamin.nl/online_bestellen_57831/wilton-icing-color-kit.html?gclid=COeB58CTz7MCFebLtAodQBQAfA#.UKPrf-MSW3A

Of hier 
http://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-icing-colors-c-1_45.html

De bovenste zijn van het merk " Americolor". Die je hier kunt kopen: 


Heb je aanvullende dingen of leuke foto's?? 

Mail:  infoloveforcakes@gmail.com


Twitter: @loveforcakes


Facebook: loveforcakess








----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Eiwitglazuur (royal icing) maken

Hey allemaal! Vandaag laat ik jullie zien hoe ik altijd eiwitglazuur maak. Persoonlijk vind ik dit fijner dan suikerglazuur, omdat het sneller en beter hard wordt, waardoor de dingen die je gemaakt hebt niet uitlopen. Eiwitglazuur is ook super makkelijk te kleuren en je kunt het naar eigen smaak verdunnen. 

Dit recept is ongeveer voor 15 koekjes. Je kunt natuurlijk zelf het recept verdubbelen of halveren. 

Benodigdheden: 
500 g Gezeefde poedersuiker
2 Middelgrote eiwitten 
(evt. 1 tl citroensap)

1. Doe de gezeefde poedersuiker in een kom. 
2. Voeg de eiwitten en het citroensap toe.
3. Klop ong. 5 minuten met een mixer
4. Als je het glazuur wilt bewaren, doe het in een luchtdicht bakje in de koelkast. Daarna wel weer even kloppen. 
5. Kleur het glazuur naar eigen wens. 
6. Voeg water toe naar eigen wens. Pas op met teveel water. Decoreren gaat het makkelijkst met stijf glazuur. 

Veel succes! Heb je leuke decoraties gemaakt, stuur me een foto! 

Facebook: LoveForCakess

Twitter: @LoveForCakes

Mail: infoloveforcakes@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten