zaterdag 1 december 2012

Fondant cake

Fondant cake

Voor een verjaardag heb ik drie cakes gemaakt. Ik wil drie artikelen maken over die cakes. In dit eerste artikel schrijf ik iets over de fondant cake die ik heb gemaakt. 

Ik ben begonnen met twee biscuits te maken. Ik heb hier biscuit mix van de bakzolder voor gebruikt. Het liefst had ik drie lagen gemaakt maar de mix was op en de winkels dicht :( . In een eerder artikel kan je bekijken hoe je een biscuit maakt zonder kant en klare mix. Na de cakes gebakken te hebben, heb ik ze een hele dag in de koelkast bewaard. 


Na een dag heb ik tussen de lagen cake een laag banketbakkersroom en een laag aardbeien jam aangebracht.









En over de gehele taart heb ik botercreme gesmeerd. Belangrijk is dat je de cake op de uiteindelijke ondergrond zet voordat je de botercreme aanbrengt. 






Ik heb ook al een dag van te voren een      strik gemaakt van rolfondant voor op de taart. Je kunt het in vershoudfolie in de koelkast bewaren. 











Voor de bekleding van de cake gebruik ik wit rolfondant net als de mix van de bakzolder. Dit kan je gemakkelijk rollen als je eerst een beetje poedersuiker strooit op je ondergrond.  Dan blijft het niet plakken aan je roller. 
Gebruik je rollen om de plak op te pakken en over je cake te leggen. 
Met behulp van smoothers strijk je het fondant glad. Het overige fondant haal je met een scherp mesje weg. 
Je kunt het in een luchtdicht bakje ongeveer twee maanden bewaren.

Botercreme kan je heel goed gebruiken als lijm. Hiermee heb ik de strik op de taart geplakt en de chocolaatjes aan de zijkant. 

De taart was super lekker! Heb je nog tips of leuke foto's? Stuur me mailtje of stuur een foto via facebook. 













Mail:  infoloveforcakes@gmail.com


Twitter: @loveforcakes


Facebook: loveforcakess

Geen opmerkingen:

Een reactie posten